LusFri.nu
 Problem med huvudlöss i familjen ? Lösningen finns här...
Bli kvitt löss och lusägg
Hem
Om NitFree
Köp Nitfree
Om huvudlöss
Om Lusfri Återförsäljare

  Varför NitFree?

  Luskamma viktigt

  Unik design

  Instruktioner

  Våra kunder

  Frågor och svar

  Media

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Om NitFree i olika media

Svenska Dagbladet 3 februari 2007
Aftonbladet 12 februari 2006

Aftonbladet skriver både om NitFree som en ny revolutionerande lösning för att råda bukt på problemet med huvudlöss och avlusningsdagarna.

"Var glad att du inte är en huvudlus. Nu har den argentinska superluskammen kommit hit. …. Hittills har det bara funnits ganska enkla luskammar. Kammen är baserad på en gammal faraonsk design från Egypten och är det största genombrottet i luskamsvärlden någonsin. …. Poängen med hightech-kammen är att man slipper ifrån irriterande bekämpningsmedel som inte alltid är så effektiva."

"Men nu, lagom till Avlusningsdagarna som pågår i helgen, får lössen nytt motstånd. Natacha Wirdemarks familj är inte den enda som råkat ut för de vidriga krypen. - Varje höst drabbas massor av skolor och dagis av huvudlöss, säger Gunilla Fagerholt, ordförande i Riksföreningen för skolsköterskor. Det kan ta veckor, månader innan ohyran slagits tillbaka. Men nu ska det bli slut med det. Tillsammans med skolsköterskeföreningen har Natacha dragit igång de nationella Avlusningsdagarna, och skolor från hela Sverige deltar i projektet. "

"Tusentals föräldrar ska få information om hur lössen ska bekämpas. – Det viktigaste är att kamma med en riktig luskam och att göra det ofta, så att du upptäcker om du eller dina barn är drabbade, säger Natacha. I Danmark har man luskammardagar innan skolorna börjar på hösten. – Det borde vi ha här också, säger Gunilla Fagerholt."

Svante Lidén, Aftonbladet 12 februari 2006, sid 27 
Allergia (Astma- och Allergiförbundets tidning) nr 7, 2005

I Allergia står det om hur man kan bli lusfri utan starka medel med hjälp av NitFree.

"Skonsam metod. Huvudlöss är en plåga som de flesta som har barn i skola och förskola kommer i kontakt med då och då. De kemiska preparat som finns för behandling doftar mycket starkt och kan ge eksem och utlösa astma hos känsliga personer. Då kan det vara bra att veta att det finns en effektiv luskam som alternativ. Luskammen NitFree har mikrokanaler på kamtänderna, vilket enligt tillverkaren gör att man får bort både löss och ägg vid kamning. Kammen är gjord i rostfritt stål och kan steriliseras. Den har gummiräfflor för ett bra grepp."

Allergia (Astma- och Allergiförbundets tidning) nr 7, 2005, sid 7
Skolhälsan (Riksföreningen för skolsköterskors tidning) nr 3, 2005

Skolhälsan uppmanar till bekämpning av huvudlöss i samband med skolstarten och

skriver om NitFree.

"Vad är det då som gör att den här kammen fungerar bättre än de kammar som redan finns på marknaden? Det som skiljer NitFree-kammen från andra kammar är att den klarar av att få loss både gnetter och löss från håret så att de kan kammas ut. Gnetternas klibbiga fästen gör att de oftast är väldigt svåra att få loss. Det är avståndet mellan kamtänderna på NitFree på under 0,2 mm och de unika spiralformade mikrokanalerna som gör att kammen klarar av att dra med sig både gnetter och löss. Man kan säga att kammen "skär igenom" gnetternas klibbiga fästen och skadar äggen. NitFree får inte bara lössen att försvinna vid kamning, utan medför alltså också att nya löss inte kan kläckas."

"Ulrica Emteryd, mamma till Idah 6 år och Hannah 9 år är en av de föräldrar som provat NitFree. –Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag använde kammen. Det blev alldeles vitt av gnetter. Idahs mamma är väldigt nöjd med NitFree som var enkel att använda och framförallt var väldigt bra för att få bort gnetter. Idah Bell är en annan förälder som också har goda erfarenheter av kammen. – Min dotter har långt hår. De flesta vanliga kammar har korta tänder, NitFree däremot med sina långa tänder hade mycket bättre räckvidd. Att tänderna var så täta var jättebra för att få bort gnetterna. Jag fick själv använda kammen i mitt långa hår, och det var så skönt att det gick så fort att få bort problemet! Kate Lagenkrans, sekreterare i Riksföreningen för Skolsköterskor, vidhåller att kamning är viktigt för att spåra löss och att de långa tänderna på den här kammen kan vara en fördel."

Skolhälsan (Riksföreningen för skolsköterskors tidning) nr 3, 2005, sid 12-13

DN Konsument 20 augusti 2005

På DN Konsument nämns NitFree som en effektiv kam för att få bort huvudlöss.

"Med skol- och dagisstart kommer larmen om den årliga plågan – huvudlöss. Parasiten och dess ägg, som kallas gnetter, kan bekämpas kemiskt, med kam eller med olika naturmedel."

"Tenutex tar död på lössen men kan vara farligt för allergiker. Apotekets dubbeltandade luskam kostar 18 kr, men tar inte bort gnetterna som sitter fastklistrade på hårstråna. Det kan en NitFree med sina räfflade, spiralformade mikrokanaler."

Jan Falk, DN Konsument 20 augusti 2005

 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*