LusFri.nu
 Problem med huvudlöss i familjen ? Lösningen finns här...
Bli kvitt löss och lusägg
Hem
Om NitFree
Köp Nitfree
Om huvudlöss
Om Lusfri Återförsäljare

 Varför NitFree?

 Luskamma viktigt

 Unik design

 Instruktioner

 Våra kunder

 Frågor och svar

 Media

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Bruksanvisning

NitFree – kammen som effektivt tar bort både löss och gnetter (ägg)!

NitFree är en patenterad stålkam med långa kamtänder som har spiralformade, "räfflade" mikrokanaler. Avståndet mellan kamtänderna som är under 0,2 mm och mikrokanalernas utformning gör att såväl löss som gnetter fastnar och följer med vid kamning. De räfflade mikrokanalerna på kammens tänder skadar gnetterna vilket gör att nya ägg inte kläcks.

I dagsläget finns inget kemiskt behandlingsmedel som är effektivt för att ta bort både löss och gnetter. Genom att använda NitFree får du en miljövänlig och effektiv behandlingsmetod mot både löss och gnetter. NitFree är dessutom bra för allergiska eller känsliga barn/personer.

Så här använder du NitFree

Använd NitFree i badrummet så att du lätt kan rengöra kammen under rinnande vatten mellan varje kamtag.

 1. Behåll håret torrt eller blöt det lätt.
 2. Använd en vanlig kam eller borste för att reda ut håret och ta bort eventuella tovor.
 3. Dela håret i mindre sektioner och dra NitFree noggrant genom varje sektion. Det är viktigt att kamma så nära hårbotten som möjligt för att komma åt gnetterna. De sektioner som är genomkammade ska hållas åtskilda från de sektioner som ännu inte är kammade. Glöm inte att rengöra kammen under rinnande vatten mellan varje kamtag.
 4. Sterilisera NitFree efter avslutad kamning. Glöm inte att rengöra alla andra kammar eller borstar som du eventuellt använt.

Upprepa proceduren ovan dagligen till dess att du blivit av med alla löss och gnetter. Vi  rekommenderar också att du kontrollerar om övriga familjemedlemmar har löss eller gnetter för att undvika vidare smitta.

När behandlingen är slutförd och du blivit av med alla löss och gnetter, rekommenderar vi att du regelbundet fortsätter att kamma med NitFree i förebyggande syfte.

Rengöring av kammen

NitFree är enkel att rengöra. Om du drar isär kamtänderna försiktigt när du håller kammen under rinnande vatten försvinner alla löss och gnetter. Efter avslutad kamning bör kammen steriliseras för att säkerställa att eventuell spridning av lössen inte sker vid nästa användningstillfälle eller vid behandling av en ny person. Sterilisering sker genom att kammen kokas i hett vatten i 1 minut.  

www.lusfri.nu

 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*